donderdag 22 juli 2010

EEN BLOG EN EEN BOEK


Besloten om het boek..niet verder op mijn blog neer te zetten. Waarom? Omdat van achteren naar voren scrollen...niet de manier schijnt om een boek te lezen. Voor hen die geinteresseerd zijn in verder lezen....neem even contact op via de mail en ik deel het hoofdstuk met je...

Ben net het boek aan het lezen...voetsporen in de Andes..van Dervla Murphy. Aangezien ik net weer een week in nederland ben...een boek wat heimwee ( voor het eerst heimwee) aanwakkert. Mooie beelden- en soms wat gekunsteld taalgebruik- maar ik zie zo de eigenwijze ezels en de prachtige bergen weer voor me.
Al weer stond ik met mijn koffers (2) op een vliegveld...Schiphol dit keer. Een werkelijk enorme reis...eindeloos lang op 4 vliegvelden wachten en zitten en hangen. Met de hulp van een vriend...alles in de trein naar het station waar zijn auto stond. Slechts een paar dagen bij hem thuis en een gelukstreffer...een huis...voorhuis van een boerderij. Werkelijk prachtig. Mensen ontmoet...aardige mensen...en natuurlijk ook hier weer op de kop in de tuin. Voelde de oude ziel van de moeder ( die inmiddels al lang overleden is) en zocht haar 1ste tuinplan op. Dat geeft rust...op alle fronten.
Terug...waarom? Ik weet het (nog) niet..was hetzelfde intuitieve gevoel wat ik 5 jaar geleden had....je gaat nu...en ik stap op..gehoor gevend aan de sterke druk. Dit keer anders..ik nam afscheid van alles wat me lief was. Het Indianenschilderij...2 bij 2.5 knipte ik uit het frame en deed het onderin de tas. Het hangt nu gestreken aan de waslijn. De grote zware meubelen moeten eruit en plaats maken voor wat lichtere....het komt allemaal wel. Opeens kreeg ik trek in appelstroop en pindakaas...met dik roomboter. Heerlijk.
Hier in deze prachtige landelijke omgeving komen de ideeen op papier:
schrijven - in de tuinen- lezingen ( er liggen uitnodigingen) - les geven om met de wet van de aantrekkingskracht aan de slag te kunnen- een innovatief, creatief centrum.
Ik loop met de eigenaar- langs de vele schuurtjes die hij op het land heeft.. Een ervan wordt het leslokaal. De buizerd vloog vanochtend heel vroeg al uit...haar jongend verbaasd achterlatend op de tak.. Ik ga maar eens een stukje fietsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten