zondag 28 februari 2010

TIJD VOOR AKTIEADOPTEER EEN STUK LAND IN ECUADOR
Midden op de evenaar: o-o-o, heb ik een stuk land gevonden wat geschikt zou zijn voor vele doeleinden. Maar beter is het om te zeggen- een stuk land van 40 hect. Wat behouden moet worden voor de wereld omdat het van grote ecologische waarde is. Mitad del Mundo is snel aan het uitbreiden. Veel mensen die de stad willen ontlopen wijken uit naar Mitad del Mundo en het is om te huilen als je ziet dat men weer dezelfde betonnen appartementen opbouwt. Bij Nanegalito ( 1200mtr hoog) heb ik een nog geheel onaangetast gebied gevonden: 16 hectare geheel onaangetast bos met wel 60 verschillende orchideeen en 34 hectare licht glooiend en soms helemaal vlak land met een natuurlijke vijver van 50 bij 20 meter. Dit gebied heeft (gek genoeg) een sub-tropisch klimaat en dat terwijl het op slechts 1 uur van Quito ligt!!! Het is er altijd 24 graden en ietwat vochtig. Een stok in de grond krijgt al snel wortels. De eigenaar heeft 8 jaar geleden zijn goede baan bij de marine opgezegd om zich geheel aan dit stuk land te wijden. Dat kun je zien. Hij heeft paden aangelegd en bomen gekapt om ruimte te maken en heeft weer water naar de natuurlijke vijver gebracht, zodat het een drinkplaats is voor vele kleine en grotere dieren. Hem ontbreekt echter het geld om het ook inderdaad efficient te gaan ontwikkelen. Hij wil het nu verkopen en ik wil u daarom een voorstel doen voordat een of andere projectontwikkelaar er beton op gaat zetten. Adopteer een hectare of een halve hectare van dit prachtige land.


Per hectare kost het land 12.000 dollar en dat is zo´n 9000 euro. Een halve hectare kost 5000 euro. Het plan is om dit land te behouden en daarop een spiritueel dorp te bouwen. Dat wil zeggen dat u daarop zelf uw huis kunt bouwen, maar ook kunt u dat aan ons overlaten en dan bouwen wij en verhuren het aan toeristen. De inkomsten komen dan natuurlijk aan u ten goede. Van het huis wat er al staat...geheel van hout...willen wij een klein hotel maken..geschikt voor groepen en studenten die de biodiversiteit willen onderzoeken. Daarnaast willen we alleen aan biologische landbouw doen- een van de mogelijkheden zou zijn- het verbouwen van Stevia...z

Een club maken.
We kunnen in Nederland een Stichting maken...en deze stichting kan worden beheerd door mensen uit de groep. Wij- als inwoners van Ecuador maken elke 3 maanden een digitale nieuwsbrief. Het is wel zeker dat de Stichting winst kan gaan maken- we kunnen met z´n allen bedenken wat we met deze winst doen.....misschien nieuwe stukken land kopen met het oogpunt dit te conserveren.

U wordt dus aandeelhouder van een project ter conservatie en behoud van – de longen van de wereld—Ecuador. Daarnaast deelt u mee in de winst van het gehele project.
U kunt mij bereiken voor verdere vragen en meer fotoos op: jpoorter@andinanet.net
Conocoto
Ecuador

Geen opmerkingen:

Een reactie posten